Eindelijk bevrijd Simon Gronowski

ISBN:

Published:

Paperback

107 pages


Description

Eindelijk bevrijd  by  Simon Gronowski

Eindelijk bevrijd by Simon Gronowski
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, RTF | 107 pages | ISBN: | 6.67 Mb

Het onwaarschijnlijke verhaal van een vriendschap tussen een kind ontsnapt aan Auschwitz en een kind van een nazi.Simon Gronowski’s levensverhaal had dat van een gewoon kind in een gewone familie moeten zijn. Maar hij is een Jood. Op 17 maart 1943MoreHet onwaarschijnlijke verhaal van een vriendschap tussen een kind ontsnapt aan Auschwitz en een kind van een nazi.Simon Gronowski’s levensverhaal had dat van een gewoon kind in een gewone familie moeten zijn.

Maar hij is een Jood. Op 17 maart 1943 werd hij samen met zijn moeder en zus door de Gestapo opgepakt. Toen hij op 19 april met het beruchte twintigste konvooi werd gedeporteerd, sprong hij uit de trein en kon hij als bij wonder ontsnappen. Hij was toen elf en een half jaar. Zijn moeder en zus verdwenen in Auschwitz.Ook Koenraad Tinels levensverhaal is tragisch. Zijn vader was een fervente aanhanger van Hitler- zijn broers droegen het uniform en de wapens van de SS en verdedigden de idealen van de Führer.Deze twee oorlogskinderen, Simon en Koenraad, gingen lange tijd gebukt onder het gewicht van hun verleden.

Tot de zestienjarige Sacha Rangoni hen samenbracht tijdens een lezing die werd georganiseerd door de Union des Progressistes Juifs de Belgique. Uit die ontmoeting ontstond een hechte vriendschap, die haar neerslag vond in dit boek, een oprecht pleidooi voor menselijkheid. Koenraad leerde van Simon dat hij de last van zijn vaders schuld niet dient te dragen, terwijl Simon van Koenraad leerde dat hij niet het eeuwige slachtoffer hoefde te blijven om zijn verloren geliefden te eren.Hun verhaal werd verwoord door Simon Gronowski, verbeeld door Koenraad Tinel en in perspectief geplaatst door auteur David Van Reybrouck.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Eindelijk bevrijd":


workingineu.eu

©2012-2015 | DMCA | Contact us